Start din første backup

Når du har installert Code42 CrashPlan for første gang er det viktig å forstå hvilke filer som faktisk blir sikkerhetskopiert og hvordan.

Code42 CrashPlan tar som standard og sikkerhetskopierer din bruker katalog. Det vil si dokumenter, skrivebord, bilder, musikk, filmer og nedlastninger osv. For de aller fleste er dette bra nok, men hvis du ønsker å redigere gjør du følgende:

1. Start Code42 Crashplan.
  2. Trykk på Detaljer for din enhet.
  3. Trykk på Administrere Filer.
  4. Code 42 CrashPlan vil bare sikkerhetskopiere filene du velger her. NB: Det er kunden sitt ansvar å sørge for at man tar sikkerhetskopi av de filene man trenger.
  5. Her kan du for eksempel fjerne Nedlastninger. Trykk Lagre.

6. Det er viktig å forstå at mapper/filer du fjerner fra filvalg vil være umulig å hente tilbake.

Når du har gjort et filvalg du er fornøyd med starter Code42 CrashPlan å jobbe i bakgrunnen.

Code 42 Crashplan overvåker disse filene hele tiden, og legger nye og endrede filer til en TO-DO liste. Det som skjer i korte trekk er følgende: Crashplan utfører noe som heter de-duplisering for å finne nye blokker med data, de nye dataene blir komprimert og kryptert, også blir disse sendt til dine destinasjoner.

Det er mange flere detaljer rundt dette prosessen vi ikke tar med her. Er du spesielt interessert kan du sjekke Code42.com sin egen guide.