Seeding

Informasjon:

• Hvis du har veldig mye data som skal sikkerhetskopieres, vil dette ta lang tid og eventuelt bruke all din internett kapasitet.
  • Vi kan da utføre en prosess som kalles seeding. Seeding går ut på å ta backup til en ekstern disk, og sende denne til oss. Det går mye fortere å kopiere til en lokal disk, og vi kan da koble denne direkte til destinasjonen.
  • Når denne backupen er plassert på destinasjonen, fortsetter backupen som vanlig, ved å sende alle endringene og nye filer som opprettes.

Fremgangsmåte:

1. Last ned og installer Code42 CrashPlan på PCen. Logg inn med din konto.
  2. Sett inn en USB disk som har nok ledig plass til alt du vil sikkerhetskopiere, og lag en mappe på den som heter Seeding.
  3. Åpne Code42 Crashplan og trykk Detaljer -> Trykk på tannhjulet -> Finn destinasjoner på venstre side, og trykk på tilhørende Endre… knapp til høyre.
  4. Velg Legg til en lokal destinasjon, pek til mappen du opprettet med navn Seeding.
  5. Denne vil nå dukke opp i listen over destinasjoner, trykk Lagre.

6. Trykk så Ferdig. Dette sikkerhetskopieringssettet vil nå starte sikkerhetskopi mot denne mappen automatisk.

7. Det vil da opprettes en mappe her som får et 18 siffer langt tall som navn. Da vet du at du har gjort riktig.

8. Kontakt oss på support@code42.no for å få tilsendt postadressen vår.3.PNG