Lagret legitimasjon virker ikke

Dette oppstår som regel bare på Pcer som er meldt inn i domene.

Grunnen til at denne meldingen kommer er at Windows ikke godtar bruk av lagret legitimasjon mot servere i et annet domene. Vi må derfor endre på dette gjennom Group Policy. Dette kan gjøres direkte på Pcene, eller det kan sendes ut gjennom Group Policy fra domene kontrolleren.

PS: Noen ganger kan det hende denne må brukes også: https://support.smartit.no/hc/no/articles/214113365

Per maskin kan det gjøres på denne måten

1. Åpne Kjør boksen (Win + R) og tast inn gpedit.msc
  2. Naviger deg fram til: Computer Configuration\Administrative Templates\System\Credentials Delegation
  3. Åpne policyen: Allow Delegating Saved Credentials with NTLM-only Server Authentication
  4. Trykk på Enabled og ved Add servers to the list trykk Show...
  5. Skriv inn dette: TERMSRV/*.smarthosting.no
  6. Dette vil godta bruk av lagret legitimasjon mot alle servere i vårt smarthosting.no domene.
  7. Lukk vinduet og åpne Kommando vinduet (cmd.exe)
  8. Kjør en gpupdate på maskina.