Trinn 4: Hvordan kan jeg dele mapper med andre personer?

Tresorit tilbyr en enkel måte å dele filer eller mapper. Delte mapper er ideelle for grupper av mennesker som ønsker å samarbeide om de samme filene sammen.
Å jobbe i delte Tresors vil holde de du samarbeider med kontinuerlig oppdatert.

Et hvert medlem av mappen kan legge til, slette eller redigere filer i denne mappen, basert på sitt rettighetsnivå.

Du kan opprette Tresors nå som du kan dele med noen selv de som ennå ikke er Tresorit brukere.

Det er to måter å dele en Tresor på via Windows/OS X/ Linux.

• Invitere nye medlemmer ved å legge dem inn via Tresorit.
  • Invitere nye medlemmer via en link

Del en Tresor ved å legge til nye brukere via Tresorit.

• Beveg musen over Tresoren du ønsker å dele og fire nye ikoner vises.

• Klikk på Share for å se listen over medlemmer du allerede har invitert.
    Hvis du er i startfasen av å benytte Tresorit, så kan du være den eneste som har tilgang til til dine Tresors, du vil derfor bli vist som eier av denne Tresoren.Tresorit lister også grunnleggende rettigheter til hvert medlem.
    Siden du er eier av din tresor du har alle de fire rettighetene: visning, redigering, delingstillatelser og sletting av Tresor.

• Velg Invite new member under Share på bunnen av Tresorit. Legg inn e-postadressen som du vil invitere i Enter email to invite-feltet i pop-up vinduet. Du kan også legge til en melding sammen med invitasjonen.

• Klikk på Add å sette opp tilgangsrettigheter: endre standard Manager (som kan se, endre og re-dele filer) til en begrenset Editor eller Reader rolle.

• Klikk Send Invitation når du har lagt til alle du ønsker å dele med. Alle nye medlemmer vil dukke opp under Members som Pending kontakter.
    De vil ha full tilgang til innholdet så snart de godtar invitasjonen.

• Alle nye medlemmer vil motta en e-postinvitasjon for å se din sikre Tresor. De vil være i stand til å få tilgang til delte tresor uten å laste Tresorit via Tresorit Web Access.

Del en Tresor via en link

• Beveg musen over Tresoren du ønsker å dele og fire nye ikoner vises.
    Klikk på Share for å se listen over medlemmer du allerede har invitert.
    Velg Send a link under Share knappen i bunnen av Tresorit.

• Sett opp tilgangsrettigheter: Endre standarden Manager til en begrenset Editor eller Reader rolle. Vær oppmerksom på at alle nye medlemmer som inviteres via linken vil ha samme tilgangsrettigheter. Du kan endre tilgangsrettigheter etter de har akseptert invitasajonen til din Tresor.

• Klikk Advanced options for [ legge til et ekstra lag med sikkerhet til din invitasjons-link: Du kan sette utløpsdato, begrense antall medlemmer som kan bli med via linken, legge til et passord eller begrense invitasjonen basert på domene(eksempelvis: bare @smartit.no kan få invitasjonen).

• Ved å klikke Done, vil din link bli opprettet og kopiert til utklipptavlen på maskinen. Du kan nå lime denne inn og overføre denne via dine (sikre) kanaler. Gå til Tresorens Members for å en liste eller fjerne tidligere opprettede invitasjoner. Du kan og lage nye her.

• Alle nye medlemmer vil motta en e-postinvitasjon for å se din sikre Tresor. De vil være i stand til å få tilgang til delte tresor uten å laste Tresorit via Tresorit Web Access.

Kilde:

https://tresorit.zendesk.com/entries/38336437-Step-3-How-do-I-share-folders-with-other-people-