Zimbra for Outlook (IMAP)

Veiledning for hvordan man setter opp Zimbra i Outlook som IMAP.

1. Trykk på Fil/File

2. Deretter trykk på kontoinnstillinger, deretter i undermenyen trykker du på  legg til og fjern kontoer..

3. Da vil det komme opp et nytt vindu. Der trykker du på Ny.

4. Et nytt vindu vil komme opp, der trykker du neste.

5. I neste vindu velger du manuelt oppsett eller flere servertyper og trykker neste.

6. Deretter huker du av for  POP eller IMAP.

7. Nå har du kommet til det punktet der vi skal fylle inn info angående e-postkontoen.

Informasjonen som skal fylles inn er som følger:

• Navn:         Ditt Navn
  • E-post:       Din e-postadresse(eks:test@smartit.no)
  • Kontotype:  IMAP
  • Server for innkommende e-post:    zimbra01.securesys.no
  • Server for utgående e-post(SMTP): zimbra01.securesys.no
  • Brukernavn: Din e-postadresse
  • Passord: Ditt passord.

NB! Her er det viktig at du velger riktig server for inngående og utgående e-post. Dette kommer ann på hvilken server kontoen din ligger på. Server får du oppgitt av Smart IT.

8. Før du trykker neste, må du trykke på flere innstillinger

9. Da vil det komme opp et nytt vindu, der velger du fanen server for utgående e-post også huker da av for Serveren for utgående e-post (SMTP) krever godkjenning.

10. Deretter skal du inn i fanen Avansert.

Velg SSL på både innkommende og utgående e-post

• Bruk følgende type kryptert tilkobling: SSL
  • Bruk følgende type kryptert tilkobling: SSL

På portnummeret for innkommende e-post (IMAP) vil porten automatisk bli endret til 993.

På portnummeret til utgående e-post (SMTP) må du endre nummeret til 465.

11. Deretter kan du trykke OK, også neste.

Trykk OK