Oppsett av OpenVPN i Windows 7/8

1. Last ned OpenVPN klienten: OpenVPN

2. Velg klient (32/64-bit)

3. Start installasjons-filen (Nedlastinger)

4. Trykk «Ja» under brukerkontroll

5. Trykk «Next» for å gå videre i installasjonsprosessen

6. Trykk «I Agree»

7. Trykk «Next»

8. Trykk «Install»

9. Installasjonsprosessen er ferdig. Trykk «Next»

10. Huk av "Show ReadMe" og trykk «Finish»

11. Nederst i høyrehjørnet skal du ha et nettverkstegn. Enten som det på bildet eller et Wif-tegn. Høyreklikk på tegnet deretter velger du «Åpne Nettverks- og delingsenter»

12. Trykk «Endre innstillinger for nettverkskort»

13. Etter installasjonen av OpenVPN vil det dukke opp en ny nettverksenhet. Navnet på adapteren kan variere ettersom hvor mange nettverksenheter du har, men typen vil alltid være det samme (TAP Adapter V9). Høyreklikk på nettverksenheten, deretter «Gi nytt navn». Gi enheten navnet «ovpn»

Resultatet skal se slik ut

14. Gå inn på «Min Datamaskin» og velg enheten du innstallerte OpenVPN på. Som regel vil dette være C: disken

15. Dobbelklikk «programfiler»

16. Dobbelklikk «OpenVPN»

17. Dobbelklikk «config»

18. Legg in OpenVPN-sertifikatet ditt her. Høyreklikk på OpenVPN-filen, deretter «Edit with Notepad ++» eller «Åpne i...» og velg Notepad.

19. Linje nr.3 skal gjøres om. Endre på linje til slik at det står «dev-node ovpn»

20. Gå til Skrivebordet ditt, høyreklikk på OpenVPN GUI». Klikk på «Egenskaper»

21. Kikk på fanen «Kompatibilitet». Huk av «Kjør dette programmet som administrator». Deretter kan du starte OpenVPN ved å dobbeltklikke ikonet som ligger på skrivebordet.

22. I høyre hjørnet skal du ha et «Pil-opp» tegn ved å klikke på dette får du opp en oversikt over applikasjoner som kjører på PC-en din. Trykk på «Tilpass...»

23. I høyre hjørnet skal du ha et «Pil-opp» tegn ved å klikke på dette får du opp en oversikt over applikasjoner som kjører på PC-en din. Trykk på «Tilpass...»

24. Da ligger OpenVPN ikonet i høyre hjørnet. Høyreklikk på ikonet og trykk "Koble til". Hvis alt fungerer som det skal; så har ikonet blitt grønt.