Oppsett av POP konto i Outlook

Denne guiden tar for seg oppsett av Outlook mot POP3konto levert av Smart IT.
 For å lage guiden brukte vi Outlook 2007, men framgangsmåten på eldre versjoner av Outlook vil være den samme.

Første bilde du vil få når du starter Outlook vil være dette.
Her trykker man neste > (eventuelt next hvis din Outlook er av engelsk utgave)

Her kommer spørsmålet om du vil konfigurere en e-postkonto. alternativet Ja er merket som standard,
derfor er det bare å trykke Neste >

På neste bilde skal man bare hake av "konfigurer serverinnstillingene eller flere servertyper manuelt"
Før man haker av ser vinduet ut som bilde A som vist under. Etter man haker av vil vinduet se ut som bilde B.
Når man har gjort dette, trykker man neste >
 kontooppsett (1).png

kontooppsett-manuelt (1).png

Her velger man "E-post på internett" og trykker Neste >

Nå har vi kommet til det punktet der vi skal fylle inn info anngående e-postkontoen.
Informasjonen som skal fylles inn er som følger:

• Navn:         Ditt Navn
  • E-post:       Din e-postadresse(eks:ola.nordmann@smart-it.no)
  • Kontotype:  POP3
  • Server for innkommende e-post:    pop.smartit.no
  • Server for utgående e-post(SMTP): smtp.smartit.no
  • Brukernavn: Din e-postadresse
  • Passord: Ditt passord.

Eks:

Etter man har gjort det skal trykke knappen "Flere innstillinger" nede i høyre hjørne.
En ny dialog vil dukke opp.
Under "Ugående e-post (SMTP)" skal man fylle inn verdien "587" og trykke OK.

Så går man  på "Server for utgående e-post" og merker "Logg på med" og fyller inn:
Brukernavn: Din e-post.
passord: Ditt passord.
 (Man kan også velge "Bruk samme innstillinger som serveren for innkommende e-post" hvis man vil.)

Neste punkt vil være å teste kontoinnstillingene. Det gjør man med å trykke på knappen "Test kontoinnstillinger"
Får du samme bilde som under, er e-post kontoen riktig satt opp.

Da har man igjen to ting før man er klar.
Første er: aktivere Office eksemplaret. Her er det bare å trykke Neste > (A) og når den er aktivert trykke Lukk (B).

Aktiver-internett (1).png

aktivert (1).png

Da er din POP3 e-postkonto klar til bruk!