Oppsett av IMAP konto i Outlook

Denne guiden tar for seg oppsett av Outlook mot IMAP konto levert av Smart IT.
 For å lage guiden brukte vi Outlook 2007, men framgangsmåten på andre versjoner av Outlook vil være lignende.

Første bilde du vil få når du starter Outlook vil være dette.
Her trykker man neste > (eventuelt next hvis din Outlook er av engelsk utgave)

Her kommer spørsmålet om du vil konfigurere en e-postkonto. alternativet Ja er merket som standard,
derfor er det bare å trykke Neste >

På neste bilde skal man bare hake av "konfigurer serverinnstillingene eller flere servertyper manuelt"
Før man haker av ser vinduet ut som bilde A som vist under. Etter man haker av vil vinduet se ut som bilde B.
Når man har gjort dette, trykker man neste >

Her velger man "E-post på internett" og trykker Neste >

Nå har vi kommet til det punktet der vi skal fylle inn info anngående e-postkontoen.
Informasjonen som skal fylles inn er som følger:

• Navn:         Ditt Navn
  • E-post:       Din e-postadresse(eks:ola.nordmann@smart-it.no)
  • Kontotype:  IMAP
  • Server for innkommende e-post:    imap.smartit.no
  • Server for utgående e-post(SMTP): smtp.smartit.no
  • Brukernavn: Din e-postadresse
  • Passord: Ditt passord.

Eks:

Etter man har gjort det skal trykke knappen "Flere innstillinger" nede i høyre hjørne.
En ny dialog vil dukke opp.
Under "Ugående e-post (SMTP)" skal man fylle inn verdien "587

Så går man  på "Server for utgående e-post" og merker "Logg på med" og fyller inn:
Brukernavn: Din e-post.
passord: Ditt passord.
 (Man kan også velge "Bruk samme innstillinger som serveren for innkommende e-post" hvis man vil.)

Neste punkt vil være å teste kontoinnstillingene. Det gjør man med å trykke på knappen "Test kontoinnstillinger"
Får du samme bilde som under, er e-post kontoen riktig satt opp.Her trykker man bare "Lukk" og deretter "Neste >"

Da har man igjen tre ting før man er klar.
Første er: Logge på kontoen via nettleseren: https://mail.smartit.no/roundcube
Dette vil opprette "Sent" folderen. Deretter kan man starte Outlook.
Andre er: aktivere Office eksemplaret. Her er det bare å trykke Neste > (A) og når den er aktivert trykke Lukk (B).

Når du for første gang sender en e-post vil denne meldingen komme opp:
Trykk "Velg mappe" knappen. Dette vil gi deg vinduet under:
Her skal du velge mappen "Sent" som vist på bildet.

Da er din IMAP e-postkonto klar til bruk!