Hvordan koble til SQL med Windows-autentisering utenfor et domene

Informasjon:

• Denne guiden benyttes for på koble til med Windows-autentisering uten domenet til SQL-Serveren.
  • Guide er skrevet generisk, da det er noe avvik per applikasjon
  • Metoden overstyrer påloggingsinformasjonen som vil være i pålogginsvinduet for applikasjonen når Windows-autentisering er valgt.
  • Kryptering mellom klient og server er håndtert av VPN.

Fremgangsmåte:

1. Legg til legitimasjon i Legitimasjonsbehandling
    1. Velgt Start og søk etter kontrollpanel
    2. Velg Brukerkontoer > Legitimasjonsbehandling
    3. Velg så Windows-legitimasjoner.
    4. Trykk "legg til Windows legitimasjon
      1. Internett eller nettverksadresse = IP/DNS på SQL Server med port
        ( Eks: 192.168.110:1433)
      2. Brukernavn = ditt brukernavn for påloggingen
        (Eks: contoso\ola.nordmann)
      3. Passord = Ditt passord for påloggingen
    5. Lukk Legitimasjonsbehandling
  2. Åpnet dialogboksen for pålogging mot SQL i applikasjonen som skal benytte(eks: Power Pivot, Excel eller PowerBI)
  3. Fyll inn SQL-Server på servernavn.
    Dette må stemme med hva som er lagt inn i Legitimasjonsbehandling
  4. Påloggingsmetoden skal være Windows-autentisering og det skal ikke endres.
    Legitimasjonsbehandling vil overstyre innstillingen som står.
  5. Velg neste eller logg på.
  6. Velg fortsett hvis det kommer melding om at kryptert forbindelse ikke kunne bli etablert og fortsett ukryptert.

Eksempler:

• Eksempel på dialogboks: