Redusere størrelsen på datafiler for Outlook (PST og OST)

Informasjon:

• Microsoft Outlook-postboksen vokser når du oppretter og mottar elementer. Når du sletter elementer, reduseres heller ikke størrelsen på Outlook-datafil (PST og OST)-fil i forhold til hvor mye data du har slettet.
  • Det finnes flere måter å administrere postboksen og redusere størrelsen på datafilen.
  • Hvis du sletter elementer fra en Outlook-datafil (.pst), komprimeres filen automatisk i bakgrunnen når du ikke bruker datamaskinen, og Outlook kjører. Du kan også manuelt starte kommandoen for komprimering umiddelbart. Det kan ta flere minutter å komprimere en Outlook-datafil (.pst).
  • En frakoblet Outlook-datafil (.ost) er eksklusiv for Microsoft Exchange Server-kontoer. Reduksjon av størrelsen til en frakoblet Outlook-datafil (.ost) kan forbedre ytelsen hvis du har slettet mange elementer. Denne fremgangsmåten sletter ikke noen elementer som er lagret på datamaskinen som kjører Microsoft Exchange Server.
  • Kilde: LINK

Fremgangsmåte for PST:

1. Outlook 2013 & 2016
    1. Slett elementer du ikke ønsker å beholde.
    2. Åpne visningen Mappeliste. Klikk mappelisteikonet nederst i navigasjonsrute, eller trykk CTRL+6.
    3. I navigasjonsruten høyreklikker du Slettede elementer. Klikk deretter Tøm mappe.
    4. Klikk kategorien Fil.
    5. Klikk Kontoinnstillinger og deretter Kontoinnstillinger.
    6. På fanen Datafiler klikker du datafilen som du vil komprimere. Deretter klikker du Innstillinger.
    7. Klikk Komprimer nå.

Fremgangsmåte for OST:

1. Outlook 2013 & 2016
    1. Slett elementer du ikke ønsker å beholde.
    2. Åpne visningen Mappeliste. Klikk mappelisteikonet nederst i navigasjonsrute, eller trykk CTRL+6.
    3. I navigasjonsruten høyreklikker du Slettede elementer. Klikk deretter Tøm mappe.
    4. Klikk kategorien Fil.
    5. Klikk Kontoinnstillinger og deretter Kontoinnstillinger.
    6. På fanen Datafiler klikker du datafilen som du vil komprimere. Deretter klikker du Innstillinger.
    7. Klikk Komprimer .